Onderhoud

onderhoud

Een website vraagt om onderhoud. En om goed gevonden te worden is het belangrijk om enkele malen per jaar iets nieuws te publiceren. De website en plugins (kleine hulpprogrammaatjes) hebben, om goed te blijven functioneren, regelmatig updates nodig. Ook is het van essentieel belang om regelmatig een back-up te maken voor het geval er een calamiteit plaats heeft gevonden waardoor de website niet meer werkt.

ONDERHOUD AANPASSINGEN
Teksten aanpassen

Je geeft je tekstwijzigingen aan me door en ik zorg ervoor dat ze geplaatst worden.
Afbeeldingen plaatsen

Nieuwe afbeeldingen geven je site meteen een nieuwe look. Ik plaats ze waar jij ze wilt.
Video’s plaatsen

Ook een (YouTube) video over jouw product of bedrijf  kan ik op je website plaatsen.
Nieuwe pagina’s toevoegen

Stuur je tekst en en afbeeldingen en ik maak er een nieuwe pagina van.
Menu wijzigen

Het menu veranderen of uitbreiden om nieuwe pagina’s te linken kan ik voor je doen.
Je webshop beheren

Nieuwe producten toevoegen, producten, productafbeeldingen of prijzen wijzigen in je webshop.

ONDERHOUD VEILIGHEID
In mijn webdesign maak ik gebruik van open source software van WordPress en voor elke website die gemaakt is met WordPress is het belangrijk om wekelijks te worden bijgewerkt.
Regelmatig onderhoud aan jouw website is om meerdere redenen heel belangrijk. Een daar van is de veiligheid. WordPress brengt regelmatig updates uit aan het systeem. Het kan gaan om verbeteringen in het systeem, bijvoorbeeld voor het bedieningsgemak, maar het kan ook gaan om het aanpakken van bugs (foutjes in het programma van de website) en het beter beveiligen van het systeem. WordPress systemen die lang niet bijgewerkt zijn, zijn extra kwetsbaar voor hackers. Dit geldt tevens voor de plugins (hulpprogrammaatjes) en thema’s die steeds met de laatste versie van WordPress compatibel moeten zijn.

Je kunt het onderhoud zelf doen of (deels) aan mij overlaten.

ONDERHOUDSABONNEMENTEN
Je sluit een onderhoudsabonnement af voor één jaar. Elk jaar wordt opnieuw gekeken of je weer een abonnement wilt voor het nieuwe jaar.
Je levert materiaal (teksten, afbeeldingen, video’s) aan per mail en ik verwerk de aanpassingen binnen 48 uur op je website.

Abonnement 1                € 165,= incl. B.T.W. (excl.€ 136,36)
Recente updates en back-up maken, teksten aanpassen, afbeeldingen en/of video’s plaatsen, nieuwe pagina’s toevoegen en het menu wijzigen.

Abonnement 2                € 245,= incl. B.T.W. (excl.€ 202,48)
Recente updates en back-up maken, teksten aanpassen, afbeeldingen en/of video’s plaatsen, nieuwe pagina’s toevoegen, menu wijzigen en webshop beheer (producten, teksten, afbeeldingen en prijzen wijzigen, verwijderen of aanvullen).

Abonnement 3                € 75,= incl. B.T.W. (excl.€ 61,98) +  eenmalig € 50,= voor de workshop
Recente back-up sla ik op. In je website zit gereedschap waarmee je zelf tekst en illustraties kunt wijzigen en verbeterde versies kunt installeren. Wie kan tekstverwerken kan ook met dit gereedschap uit de voeten.

Nadat jouw website klaar is en online, kan ik je een workshop van een halve dag aanbieden. Hierin leer je zelf wijzigingen in je website aan te brengen. Je krijgt na de workshop een map mee met alle behandelde items, zodat je deze kunt gebruiken als stappenplan. Ook kun je in het lopende abonnementsjaar met vragen hierover bij mij terecht, per e-mail of telefoon.